Soppstuing

På www.kokk.no fant jeg denne oppskriften:

SOPPSTUING

Dette trenger du :

1 liter renset sopp, 1 ss hvetemel, 3 dl kremfløte

3 – 4 dl melk, 1 buljongterning, 2 ts kinesisk soya

salt, pepper, (1 ss portvin eller sherry) , 4 ss margarin eller smør

Slik gjør du :

Legg den fryste, hermetiserte eller friske soppen i en tykkbunnet gryte. Når soppkraften er kokt inn, legger man i margarin eller smør. Brun soppen og lan den putre ca. 30 minutter. Rør om ofte. Tilsett krydder og salt mens soppen stekes. Tilsett vinen og la det koke kraftig. Pudre over hvetemel. Spe med først melk, så med fløte.

Tilsett soya og buljongterning. La det putre under lokk ca. 30 minutter til stuingen har tyknet. Smak eventuelt til med portvin eller sherry. Obs. Hvis man bruker tørket, utvannet sopp, bruner man den våte soppen først. Bruk soppkraften til å spe med når melet er tilsatt.

Min egen soppstuing lager jeg slik:

Passe porsjon kantarell eller piggsopp.
Surres lett med litt smør.
Tilsetter finhakket charlottlauk, peppermix og litt salt.
Steker inn litt fløte og tilsetter en kjøttbuljong utvannet i bittelitt vann.
Til slutt når fløten er surret godt inn, tilsetter jeg en sskje solbærsaft eller til fest cognac.
Har av og til tilsatt litt hvitløk (for ungene sin del) Personlig synes jeg den kan kuttes.

Vist 6448 gonger. Følgt av 4 personar.

Kommentarar

synes din egen soppstuing virket minst like fristende. Har aldri tenkt på å bruke solbærsaft til dette. Må prøves.

Unnskyld, jeg skrev solbærsaft, men mente solbærsirup. Den er kraftigere og bedre.

Tenker jeg bruker min egen hjemmelagde, den er enda kraftigere og bedre….. i allefall etter min smak.

Så heldig du er som har ekte vare. Lykke til

eg pleier å bruke litt kikkoman og ein dæsj dijonsennep i staden for solbærsirup.

Må prøvast…
Rognebærgele er også bra!

Kokte ti glass rognebær gele og ellve glass rognebærgele med kanel i dag så det passet jo bra.

Har du en god oppskrift på rognebærgele. Jeg har brukt en oppskrift fra Brimi. Har ikke laget i år. Blir vel kjøpegele.

(kanskje oppskrifta kan postast i matsona?!)

Jeg lager geleen bare etter eget hode, og siden den ikke er stivnet orntlig enda kan jeg vell ikke si at det er en god oppskrift. Men skal se hva jeg finner av andre oppskrifter og legge ut på matsonen. Det er jo ikke for sent enda. Masse rognebær i år.

Geléprøve er tingen…

Ellers har jeg gjort den erfaring at en litt for flytende gelé kan bli mer tyktflytende etter litt lagring.

Får se om jeg får surret meg til å lage litt rognebærgelé i år. Det er mange år siden sist.

Jeg har laget rognebærvin, står og bruser nå…Plukket 11 kg rognebær. Blandet med eple og rosin. Spennende

Tok geleprøven, men gikk lei av å vente. Så jeg tok sjansen allikevell. Den var så nære på å bli stiv på tallerken. Ofte går det bra, men ikke denne gangen altså.

Det var synd. Prøv på nytt!

Sofie: Det høres ut som meg av og til. Får håpe det går seg til. Ellers kan du jo koke opp igjen hvis du har nok og gidder.

Annonse

Nye bilder